Friskkværnet kaffe gør forskellen

Hvis du, som de fleste andre Danskere elsker en god kop kaffe, så ved du også, at der er stor forskel på om du får kaffen fra maskinen derhjemme, eller på farten.

I Danmark drikker vi intet mindre end 20 millioner kopper kaffe om året, hvilket svarer til at vi hver især drikker 4 kopper kaffe om dagen.

Om du er en af dem der trækker den statistik op eller ned ved vi ikke, men vi ved til gengæld hvad der gør en god kop kaffe, til netop det; god kaffe.

Uanset om du brygger din kaffe med formalet kaffe, eller om du bruger en kaffekværn til at male dine bønner med, så dækker det jo behovet for koffein og noget varmt til halsen.

Da vi begyndte at arbejde mere seriøst med hvilken type kaffe vi drak, så gik det meget hurtigt op for os, at det kan gøre en kæmpe forskel, hvordan du laver din kaffe.

Stempelkande, kaffemaskine, hvad skal jeg bruge

De forskellige bryggemetoder giver hver især en meget forskellig kaffeoplevelse.

Når du benytter en stempelkande, så får du ofte en meget dybere smag, fordi kaffen får lov til at trække og give smag og aroma til vandet.

Hvorimod en kaffemaskine, blot lader vandet løbe igennem kaffen og filteret, hvilket betyder at der skal bruges meget mere kaffe, for at få en skarpere smag.

Fælles for metoderne er, at kaffen får en mere frisk smag, når du benytter en kaffekværn, inden du tilsætter vandet til din kaffe.

Hvorfor skal jeg kværne min kaffe frisk?

Når du smider de ristede bønner i en kaffekværn, så frigiver kaffen en masse aromaer og frisk smag, som kan forsvinde når du køber formalet kaffe.

Hvis du handler din kaffe færdigbrygget til farten i en kaffebar, så vil du også se en masse store dyre maskiner, hvor kaffen kværnes frisk til din kop, netop fordi det frigiver smagen og skaber en helt anden intensitet, end den du får, når du køber kaffen færdigmalet.

Er der forskel på smag og pris på kaffebønner?

Mange tror det er uhyre dyrt, at man selv skal kværne sin kaffe, men det er faktisk ikke tilfældet.

Hvis du kan lide en billig kaffe, som den der står i supermarkedet, der ofte er på tilbud, så kan du også ofte købe den som hele bønner.

Og med de hele bønner, kan man sige, at du holder længere på holdbarheden, i forhold til smagen, fordi bønnerne holder på aromaerne i længere tid, indtil du skal bruge dem.

Johanne

Next Post

Hvad koster udskiftning af termoruder?

tors okt 7 , 2021
Når huset kræver en udskiftning af ruder, kan det faktisk godt betale sig at se på at skifte ud til termoruder i stedet for noget andet, selvom det i første omgang kan virke som et alternativ med højere omkostninger. Få mulighed for at spare med en professionel så du finder […]
Hvad koster udskiftning af termoruder?